Nieuwe uitgave

Naar aanleiding van de tentoonstelling "Met open blik” brengen we een nieuwe uitgave uit.
Deze is te verkrijgen op ons secretariaat bij Fernand Laforce of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze uitgave Met Open Blik - “Vrede zoveel meer waard dan oorlog” kwam tot stand ter gelegenheid van de kunst- en poëziewedstrijd en de aansluitende tentoonstelling van de geselecteerde inzendingen n.a.v. de herdenking van Den Grooten Oorlog. Het was vooral de bedoeling om met deze opzet de nadruk te leggen op het thema VREDE en hoe wij ons met open blik willen richten op de toekomst na een wereldoorlog als WO I of om het even welke oorlog.

FedOS vzw, de Kunstkring Lamme Goedzak uit Oostkamp en Vriendenkring Kunst Houtland uit Torhout werkten hiervoor samen.

Kunst verbindt mensen. Kunst is van alle generaties en leeftijden. Kunst overstijgt culturen en slaat bruggen. Kunst doet ons nadenken over het verleden, het heden én de toekomst. We leven momenteel in een zeer chaotische wereld waarin we overstelpt worden met beelden van oorlog en geweld van over de hele wereld. De kunst- en poëziewedstrijd ‘Met OPEN Blik’ zette kunstenaars aan om na te denken over de wereld van morgen. De rode draad van deze expo’s is ‘reflectie’: de kunstenaars nodigen u uit om mee te stappen in hun denkwereld en te voelen of hun toekomstbeeld strookt met dat van u. Kortom kijk, bewonder, praat er over en kies. Kies met een open blik voor een mooiere toekomst.

FedOS vzw heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd inzake het promoten van kunst voor en door 50-plussers. Via kunstwedstrijden, tentoonstellingen, artistieke workshops en een netwerk van kunstkringen breken we een lans voor KUNST 50+. Immers, veelal wordt kunst- en cultuurparticipatie door ouderen nog als eénrichtingsverkeer beschouwd. Ze worden aangemoedigd om kunst en cultuur te consumeren als bezoeker van een tentoonstelling, toeschouwer bij een voorstelling of lezer van een boek of dichtbundel. Er wordt té weinig stil gestaan bij het feit dat 50-plussers ook producent van kunst en cultuur zijn: ze schilderen, beeldhouwen, dichten, schrijven, acteren, zingen, dansen, fotograferen, enzovoort. Hun talenten zijn eindeloos.

Rudy Blauwbloeme,
Directeur FedOS vzw.

Zoek