2de lessenreeks rond het werken met de tablet

Categorie
VKH Torhout
Datum
2018-09-04 09:30 - 2018-09-18 16:00
Locatie
Kunst- en Iconencentrum - Hogestraat 31
8020 Ruddervoorde, België
Telefoon
050/21 30 61
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorig jaar mochten we zo’n 30-tal van onze mensen op een rustig en aangenaam tempo gratis leren kennis maken met dit zeer handig en praktisch toestel dat ons toelaat om heel gemakkelijk onze mails te raadplegen, foto’s te bekijken, een kaartje te leggen (jawel !!) en zelfs het weer te voorspellen.

Technologie en digitaliteit zijn voortdurend in beweging en bieden oneindig veel mogelijkheden.  Ook de +50’ger is mee met zijn tijd en volgt deze evoluties op de voet.

Voor hen geen stempel van OUDERWETS: ze zijn surfers op het net samen met al hun digitale vrienden.

FedOS levert een belangrijke bijdrage om de digitale kloof verder te dichten aan de hand van allerlei projecten en initiatieven en VKH wil zijn leden de kans geven om die drempel (verder) te overwinnen, ook al ben je nog niet met zo’n tablet vertrouwd. Je hoeft er zelf nog geen te hebben om de lessenreeks te volgen, daar zorgen wij wel voor.

Na de instaplessen van vorig jaar laten we onze leden (en hun partner of familieleden) dit jaar kennis maken met sociale media!

Een eerste lesdag zal bestaan uit een herhalings/vragenles van de instaplessen waarmee we vorig jaar hebben kennis gemaakt: e-mail, foto’s, you tube, telefoneren, gebruik van internet, …

Tijdens de volgende twee lesdagen maken we kennis met sociale media in het algemeen en met facebook in het bijzonder. Via een algemeen account kan je de eerste stappen zetten op facebook of je eigen facebook-account bijwerken.

Deze 3 nieuwe lessessies van telkens 2 uur zijn bedoeld voor mensen die nog niet of onvoldoende met sociale media vertrouwd zijn en toch wat mee willen zijn met deze (digitale) tijd !                

Praktisch:  

  • Per les zijn er slechts 12 deelnemers toegelaten
  • Heb je een eigen tablet, breng die dan mee. Heb je er (nog) geen, geen probleem wij zorgen zelf voor een lestablet.
  • Prijs: VKH betaalt de kosten voor de cursus. Per les van 2 uur wordt er van de cursist slechts 5 € per les gevraagd voor de koffie (of een drankje) en het gebruik van de lesruimte.

Waar gaan de lessen door ?  

In het Kunst- en Iconencentrum – Liliane De Baene – Hogestraat, 31, Ruddervoorde

 

Wanneer?

dinsdagvoormiddagen: 4, 11 en 18 september 2018: van 9.30 u. tot 11.30 u.
Of
dinsdagnamiddagen: 4, 11 en 18 september 2018: van 14 u. tot 16 u.

Voor wie?

Voor alle VKH-leden (50+) en hun eventuele partners. En laat je niet afschrikken mocht je nog niet of weinig vertrouwd zijn met een tablet. De lessenreeksen zij precies voor jullie bestemd!

Geïnteresseerd? Schrijf je in op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (naam, adres, voorkeur van voormiddag of namiddag) of telefonisch bij de secretaris (Fernand Laforce: 050/21 30 61) of bij de ovz (Marc Verkeyn: 050/27 67 56). Geef meteen ook mee of je zelf over een tablet beschikt of niet.

 
 

Alle datums

  • Van 2018-09-04 09:30 tot 2018-09-18 16:00

Powered by iCagenda

© 2020 VKH Torhout. Vriendenkring Kunst Houtland VZW

Zoek